2016. március 16., szerda

kedvenc házak - Szívek szállodája

Szívek szállodája


Ha valaha lehetőségem lenne elköltözni Stars Hallow-ba rögtön igent mondanék,valószínűleg életelem egyik legjobb élménye lenne. Egy kis összetartó közösség, ahol mindenkinek meg van a helye, ahol az emberek foglalkoznak egymással, vannak hagyományok, érzed, hogy valahova tartozol és elfogadják a különcségeidet. Egy kisváros, ahol minden megvan, amire szükséged lehet, nincs bűnözés, csendes és sok a zöld. Ha erre a sorozatra gondolok, mindig a szeretet, a család, az összetartozás jut az eszembe. Szerintem Loreali háza is ilyen, kicsit bohókás, kicsit rendelten, de nagyon szerethető, amit tényleg otthonnak tud az ember nevezni.


A ház már kívülről is tetszik. A szürke-fehér festés ízléses, és a mozgalmas tömegformálással együtt szerintem telitalálat. Sok ablak ablaka, világos terek. A verandát rengeteget használnám, reggelizéshez, vacsorához, összebújós olvasáshoz.

House of Lorelai and Rory Gilmore - Floorplans by nikneuk

Ha ez az alaprajz igaz, akkor ez már annyira nem tökéletes, a konyhából nyíló háló azért elég fura, és az emeleti fürdőszoba is csak az egyik hálón keresztül közelíthető meg.

Lorelai's entry 1

Lorelai's house-shot thru liv rm


Lorelai's house-looking into kitchen

Tour-Lorelai's living rm

A nappali központi eleme a kanapé, és ezen kívül is rengeteg ülőalkalmatosság van. Szerintem még az elfogadható mértékben zsúfolt, bár takarítás szempontjából már kellemetlen, illetve itt kinectezni sincs hely:( Tetszik a kandalló, és a kandalló párkány nagyon jó hely az aktuális dekoráció számára.

Lorelai's house-kitchen floor

Lorelai's kitchen 2

Lorelai's kitchen 5

Tour-Lorelai's kitchen set

A KONYHA- nagybetűvel. Hatalmas, itt nem okozna gondot a dolgok elpakolása. Kifejezetten tetszik hogy az étkező asztal is itt van, ahova szükség esetén lehet pakolni, ugyanakkor nem foglal el külön szobát. Amennyit mi hazsnáljuk pont jó lenne. 

Lorelai's house-Rory's room 3

Lorelai's house-Rory's room


Sajnos a hálókról nem találtam sok képet, de ezek is olyanok mint a ház többi része, meleg, otthonos, részletgazdag, szerethető.

Összességében egy jól összerakott ház,de a berendezés stílusa nagyon "retro" nekem. A részletgazdagságot, és azt hogy nem tűnik kupisnak ez a sok dolog amit érdemes lenne átvenni tőle. Sajnos hazánkban nem jellemző az ilyen típusú alaprajz, és a terek se elég nagyok általában ennyi bútor elhelyezéséhez. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése